Sayın yazar butona tıklayarak KYS sistemine kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra etkinlikler menüsünden istediğiniz dönem kitap bölümü başvurusunu yapabilirsiniz. Kitap bölümü ücret ödemeleri kabul onay aldıktan sonra yapılmaktadır.
ÖNEMLİ DUYURU
Sayın yazarlar; YENİ DOÇENTLİK kriterlerine göre kitap bölümleri artık bilim alanına göre çıkacaktır. Bundan dolayı artık kitap bölümü yayınları için uzun süre beklemenize gerek kalmamıştır. Bilim dalında üç bölüm olduğunda kitaplar özgün eser olarak yayınlanacaktır. Eğer ekip (en az üç bölüm) olarak başvuruda bulunursanız kitaplarınız editör ve hakem kontrolleri hızlı bir şekilde yapılarak yayınlanacaktır.
Bilim Alanında çıkarılacak kitaplara aynı bilim alanında en az üç kişilik ekip ile katılan yazarlarımıza yayın ücretinde indirim yapılacaktır. En az üç kişilik ekip ile katılan yazarlarımızın bölüm başı ücreti 1150 tl dir.
Sayın yazarlar YENİ DOÇENTLİK kriterlerine göre kitaplar yayınlanacaktır. Bölümüne uygun alan bulamayan yazarlarımız alanda yayınlanacak genel kitabı seçebilirler. Aralık ayında bütün bilim alanlarına göre kitaplar çıkarılacaktır. Bundan dolayı başvuru esnasında bilim alanı seçimine dikkat ediniz. Aralık ayında çıkacak kitapların isimleri başvurular bittikten sonra yayınlanma esnasında bölümlere göre belirlenecektir. Her alanda ki kitaplarımız, uzman yerli ve yabancı hocalarımızın editörlüğünde Kitap olarak yayınlanacaktır.
KİTAP BÖLÜMLERİNE TEK TEK DOİ NUMARASI VERİLECEKTİR.
KİTAPLAR AKADEMİK TEŞVİK VE YENİ DOÇENTLİK KRİTERLERİNİ SAĞLAMAKTADIR.
Yayım ve Ücret Bilgileri
Kitaplar 25 Aralık 2024 ve 25 Haziran 2025 tarihinde iki farklı dönemde yayımlanacaktır. Başvuru esnasında hangi dönemde yayımlanmasını istiyorsanız o dönemin etkinliğine başvurmanız gerekmektedir. Her bir kitap bölümü yayımı için 1300 tl yayım hizmetleri ücreti alınmaktadır.
ÖDEMELERİNİZİ KREDİ KARTI YA DA EFT İLE YAPABİLİRSİNİZ…
KREDİ KARTI ÖDEMESİ İÇİN TIKLAYINIZ…
Hesap Sahibi: KRC Bilişim Ticaret ve Organizasyon Limited Şirketi
Iban: TR92 0013 4000 0217 0995 6000 01
25 Aralık 2024 Kitap yayımı için son gönderim 20 Aralık 2024’dir.
25 Haziran 2025 Kitap yayımı için son gönderim 20 Haziran 2025’dir.
Kitap Yayımlama Süreci
1. Kitap yazım kurallarına uygun olarak Word dosyanızı hazırlayınız. Word formatında gönderilmeyen çalışmalar dikkate alınmayacaktır. İki bölüm gönderilmesi durumunda aynı işlemi tekrar yapınız.
2. Web sayfamızda Kitap Bölümü menüsünden başvuru butonu ile açılan www.panel.bidgecongress.org – KYS sisteminden kayı olarak başvuru formunda istenilen bilgileri eksiksiz doldurunuz.
3. Başvuru sırasında yayınlatmak istediğiniz bölümün temel ve bilim alanını mutlaka seçiniz.
4. Bölüm(ler) yüklendikten sonra, metin üzerinde değişiklik-güncelleme yapılması gerektiğinde, sisteme giriş yaparak düzenleme yapabilirsiniz. .
5. Kitap bölümü sisteme yüklendikten sonra çalışmanın yazım kurallarına uygunluğu incelenir. Alan editörü tarafından bilimsel inceleme yapılır. Kabul edilen bölümlerin yazarlarına KYS sisteminden onay gönderilir ve ayrıca mail yoluyla bilgi verilir.
6. Dizgi aşamasında çalışma akademik alanlarına göre sınıflandırılır. Yayın aşamasında kitaplara tematik isimler verilir. Bilim alanlarında yeterli sayıda kitap bölümü oluşturulduğunda o alana özgü tematik başlıklarla yayınlanır. Kitap bölümü gerekli durumlarda ilgili editör tarafından konusuna en uygun tematik başlık altında toplanabilir. Yayınevi, gönderdiğiniz bölümün yayınlanacağı kitabı, alan uygunluğunu dikkate alarak değiştirme hakkına sahiptir. Yeterli sayıda bölüm gelmeyen kitaplar (3 bölüm) yayınlanmaz. Bu durumda yazarlara bilgi verilerek hareket edilir.
7. Dizgisi tamamlandıktan sonra “kitap kapağı, içindekiler” bölümleri oluşturulur. Kitap bölümü yazarın kendisine son kontrollerini yapması için mail duyuru yapılır. Kontrol ve düzeltme süreci için verilen süre beklendikten sonra yayın sürecine geçilir. Düzeltme süresi içinde kontrol yapmanızı önemle rica ederiz. Kontrol düzeltme süreci mail üzerinden yürütülecektir.
8. Kitapların zamanında yetişebilmesi için kişisel mail adresleri tercih edilmelidir. (Bazı kurumsal mail adreslerinde iletişimde sıkıntılar yaşanmaktadır.)
9. “Telif Sözleşmesi” başvuru esnasında verilen onay ile online olarak yapılmaktadır.
10. Kontrol düzeltme sürecinin ardından çalışmanızın bulunduğu kitap için, Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurularak akademik alan tasnifli ISBN numarası alınır.
11. Yazara, önce kitap kapağı, jenerik ve yazarı olduğu bölümün pdf’si (dosyasına ekleyebilmesi için) mail olarak gönderilir.
Yazım Kuralları ve Şablon
- Kitap bölümleri genişliği 21 cm yüksekliği 29,7 cm olan A4 ölçülere göre yazılmalıdır.
- Sayfa kenar boşlukları sol 2,5 cm, üst- alt-sağ 2 cm olarak ayarlanmalıdır.
- Metnin ana başlığı Time New Roman yazı karakteri ile ilk harfleri büyük 12 punto ve kalın olarak yazılmalıdır. Ana başlık sayfaya ortalanmalıdır.
- Metin ana başlığından sonra iki satır boşluk bırakılarak 12 punto Time New Roman yazı karakteri ile yazar adı ve soyadı yazılmalıdır. Yazar adının sadece ilk harfi, soyadının ise tamamı büyük harfle yazılmalıdır. Yazar isimleri sağa yaslı olarak yazılmalıdır. Birden fazla yazar varsa isimler yan yana yazılmalıdır.
- Yazar adlarından sonra 1 satır boşluk bırakılmalıdır.
- Metin Time New Roman yazı karakteri ile 12 punto ve tek satır aralığı kullanılarak iki yana yaslı olarak yazılmalıdır.
- Metin içindeki ara başlıklar sadece ilk harfler büyük, 12 punto ve kalın olarak yazılmalıdır. Ara başlıklar sola yaslı olarak yazılmalıdır. Ara başlıklara numara verilmemelidir.
- Metnin başında özet vermeye gerek yoktur. Konuyla ilgili bir ara başlık ya da “Giriş” başlığı kullanılarak metne başlanabilir.
- Paragraflar önce 0nk, sonra 6 nk olacak şekilde düzenlenmelidir.
- Paragraf girintisi 0,75 cm olmalıdır.
- Dipnotlar 9 punto olarak verilmelidir. Dipnotlarda kaynakça yer almamalı sadece açıklamalara yer verilmelidir.
- Tablolar numaralandırılmalı, tablo başlığı tablonun üstünde yer almalı, sayfaya ortalanmalı, 12 punto ve italik olarak yazılmalıdır. Tablo içeriği 11 punto ve tek satır aralığında olmalıdır. Tablolar bir sonraki sayfaya kayarak bölünmemelidir.
- Şekil ve grafikler numaralandırılmalı, şekil ve grafik adları alta 12 punto ve italik olarak yazılmalıdır.
- Tablo, şekil ve grafiklere metin içinde atıf yapılmalıdır. (Tablo 1’de, Şekil 2’de vb. gibi)
- Metin kaynakça dâhil 60 sayfayı geçmemelidir.
- Alıntılar metin içinde ve parantez kullanılarak verilmelidir. Metin içi atıflar tek yazarlı eserlerde (Anaz, 2014), iki yazarlı eserlerde (Bekir & Ulaş, 2003), üç yazarlı eserlerde (Kul, Faruk & Deniz, 2016), üçten fazla yazarlı eserlerde ise (Gerekvar & ark., 2018) şeklinde olmalıdır. Bir yazarın aynı yıl içerisinde yayınlanan eserlerine atıf yapılırken (Yılmaz, 2014a, 2014b) şeklinde verilmelidir.
Makale: Yazar soyadı, Yazar adının baş harfi. (Yıl). Makalenin başlığı. Makalenin Yayınlandığı Derginin Adı, Sayı (Cilt), sayfa no. Varsa Doi numarası.
Özcengiz, D. (2012). Yoğun bakımda sıvı tedavisi. Yoğun Bakım Dergisi, 10 (1), 29-39.
Hampden-Thompson, G. & Galindo, C. (2017) School–family relationships, school satisfaction and the academic achievement of young people. Educational Review, 69 (2), 248-265. Doi: 10.1080/00131911.2016.1207613
Kitap: Yazar soyadı, Yazar adının baş harfi. (Yıl). Kitabın adı. (Baskı sayısı). Basım Yeri: Yayın Evi
Nal, M. (2018). Hastanelerde acil yardım ve afet yönetimi. Ankara: Akademisyen Kitabevi
Kline, B. R. (2005). Principles and practice of structural equation modeling (Second edit). NY: The Guilford Press.
Kitap bölümü: Yazar soyadı, Yazar adının baş harfi. (Yıl). Bölüm adı. Editörün Adı Soyadı (Ed.), Kitap adı içinde (sayfa aralığı). Basım Yeri: Yayın Evi
Küçüksille, E. (2014). Çoklu doğrusal regresyon modeli. Şeref Kalaycı (Ed.), SPSS uygulamalı çok değişkenli istatistik teknikleri içinde (s. 259-271). Ankara: Asil Yayın Dağıtım.
Suldo, S. M., Bateman, L., & Gelly, C. D. (2014). Understanding and promoting school satisfaction in adolescence. In M. J. Furlong, R. Gilman, E. S., & Huebner (Eds.), Handbook of positive psychology in schools (2nd ed., pp. 365–380). New York: Routledge.
Çeviri Kitap: Yazar soyadı, Yazar adının baş harfi. (Yıl). Kitabın adı. (Çeviri editörünün adı soyadı, Çev. Ed.). Basım Yeri: Yayın Evi
Tabachnick, B. G. & Fidell, L. S. (2015). Çok değişkenli istatistiklerin kullanımı. (Mustafa Baloğlu, Çev. Ed.). Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık
Bildiri: Yazar soyadı, Yazar adının baş harfi. (Yıl). Bildirinin başlığı. Bildirinin Sunulduğu Etkinliğin Adı, Tarih, Şehir, sayfa.
Atik, A., Aslan, F. & Yılmaz, B. (2016). Determining the relation between lighting and park security with the help of logistic regression analysis. 2nd International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2016), 24-28 May 2016, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, (pp. 310-312).
İnternet kaynağı: Kaynak (Yıl). Yayın adı. (İnternetten erişim tarihi ve adresi)
TÜİK (2014). Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması 2014. (16/06/2015 tarihinde http://tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=16198 adresinden ulaşılmıştır).
KİTAP ÇIKARILACAK BİLİM ALANLARI
Biyoloji |
Fizik |
İstatistik |
Kimya |
Matematik |
Moleküler Biyoloji ve Genetik |
Açık ve Uzaktan Eğitim |
Alman Dili Eğitimi |
Arap Dili Eğitimi |
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi |
Biyoloji Eğitimi |
Coğrafya Eğitimi |
Çin Dili Eğitimi |
Çok Engellilerin Eğitimi |
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi |
Eğitim Bilimleri |
Eğitim Felsefesi |
Eğitim Politikaları |
Eğitim Programları ve Öğretim |
Eğitim Psikolojisi |
Eğitim Sosyolojisi |
Eğitim Tarihi |
Eğitim Yönetimi |
Eğitim/Öğretim Teknolojileri |
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme |
Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri |
Felsefe Grubu Eğitimi |
Fen Bilgisi Eğitimi |
Fizik Eğitimi |
Fransız Dili Eğitimi |
Görme Engelliler Eğitimi |
Hayat Bilgisi Eğitimi |
Hayat Boyu Öğrenme |
İlk Okuma Yazma Eğitimi |
İlköğretim Matematik Eğitimi |
İngiliz Dili Eğitimi |
İşitme Engelliler Eğitmi |
Japon Dili Eğitimi |
Kimya Eğitimi |
Konuşma Engelliler Eğitimi |
Matematik Eğitimi |
Müzik Eğitimi |
Okul Öncesi Eğitimi |
Otistik Engelliler Eğitimi |
Özel Yetenekliler Eğitimi |
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık |
Resim/Resim-İş Eğitimi |
Rus Dili Eğitimi |
Sosyal Bilgiler Eğitimi |
Tarih Eğitimi |
Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi |
Türkçe Eğitimi |
Yetişkin Eğitimi |
Zihin Engelliler Eğitimi |
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları |
Çeviribilim |
Dünya Dilleri ve Edebiyatları |
Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri |
Karşılaştırmalı Edebiyat |
Klasik Türk Edebiyatı |
Türk Dili |
Türk Halk Bilimi |
Türk Halk Edebiyatı |
Yeni Türk Edebiyatı |
El Sanatları |
Endüstri Ürünleri Tasarımı |
Geleneksel Türk Sanatları |
Görsel İletişim Tasarımı |
Grafik |
Müzik |
Plastik Sanatlar |
Sahne Sanatları |
Sinema |
Tasarım |
Tekstil ve Moda Tasarımı |
Anayasa Hukuku |
Bilişim Hukuku |
Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku |
Çevre Hukuku |
Deniz Hukuku |
Fikri Mülkiyet Hukuku |
Genel Kamu Hukuku |
Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi |
Hukuk Tarihi |
İdare Hukuku |
İnsan Hakları Hukuku |
İslam Hukuku |
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku |
Medeni Hukuk |
Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku |
Medya Hukuku |
Milletlerarası Kamu Hukuku |
Milletlerarası Özel Hukuk |
Patent ve Tasarım Hukuku |
Roma Hukuku |
Ticaret Hukuku |
Vergi Hukuku |
Arap Dili ve Belagatı |
Din Eğitimi |
Din Felsefesi |
Din Psikolojisi |
Din Sosyolojisi |
Dini Musiki |
Dinler Tarihi |
Felsefe Tarihi |
Hadis |
İslam Felsefesi |
İslam Hukuku |
İslam Mezhepleri |
İslam Sanatları Tarihi |
İslam Tarihi |
Kelam |
Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi |
Mantık |
Tasavvuf |
Tefsir |
Türk İslam Edebiyatı |
Endüstriyel Tasarım |
İç Mimarlık |
Peyzaj Mimarlığı |
Şehir ve Bölge Planlama |
Atmosfer Bilimleri ve Meteoroloji Mühendisliği |
Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği |
Biyomedikal Mühendisliği |
Biyomühendislik |
Çevre Bilimleri ve Mühendisliği |
Deniz ve Gemi Mühendisliği |
Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği |
Endüstri Mühendisliği |
Enerji Sistemleri Mühendisliği |
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği |
Harita Mühendisliği |
İnşaat Mühendisliği |
Kimya Mühendisliği |
Lojistik Mühendisliği |
Makine Mühendisliği |
Malzeme ve Metalurji Mühendisliği |
Mekatronik Mühendisliği |
Nükleer Mühendisliği |
Otomotiv Mühendisliği |
Petrol Mühendisliği |
Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği |
Uçak-Havacılık-Uzay Mühendisliği |
Yazılım Mühendisliği |
Yer Bilimleri ve Mühendisliği |
Adli Tıp |
Aile Hekimliği |
Anatomi |
Biyofizik |
Biyoistatistik |
Çocuk Cerrahisi |
Çocuk Ürolojisi |
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları |
Çocuk Acil (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Endokrinolojisi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Gastroenterolojisi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Genetik Hastalıkları (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Göğüs Hastalıkları (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk İmmünolojisi ve Allerji Hastalıkları (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Kardiyolojisi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Metabolizma Hastalıkları (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Nefrolojisi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Nörolojisi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Romatolojisi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Çocuk Yoğun Bakımı (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Gelişimsel Pediatri (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Neonatoloji (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Sosyal Pediatri (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) |
Deri ve Zührevi Hastalıkları |
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji |
Epidemiyoloji |
Temel İmmünoloji |
Yoğun Bakım |
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon |
Romatoloji |
Fizyoloji |
Göğüs Cerrahisi |
Göğüs Hastalıkları |
Yoğun Bakım |
İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları |
İş ve Meslek Hastalıkları |
Göz Hastalıkları |
Hava ve Uzay Hekimliği |
Histoloji ve Embriyoloji |
İç Hastalıkları |
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları (İç Hastalıkları) |
Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) |
Geriatri (İç Hastalıkları) |
Hematoloji (İç Hastalıkları) |
İç Hastalıkları |
İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları |
İş ve Meslek Hastalıkları |
Nefroloji (İç Hastalıkları) |
Romatoloji |
Tıbbi Onkoloji (İç Hastalıkları) |
Yoğun Bakım |
Kalp ve Damar Cerrahisi |
Kardiyoloji |
Nöroloji |
Yoğun Bakım |
Nükleer Tıp |
Ortopedi ve Travmatoloji |
El Cerrahisi |
Radyasyon Onkolojisi |
Spor Hekimliği |
Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji |
Tıbbi Genetik |
Tıbbi Mikrobiyoloji |
Bakteriyoloji (Tıbbi Mikrobiyoloji) |
Temel İmmünoloji |
Tıbbi Mikoloji (Tıbbi Mikrobiyoloji) |
Tıbbi Mikrobiyoloji |
Tıbbi Parazitoloji (Tıbbi Mikrobiyoloji) |
Tıbbi Viroloji (Tıbbi Mikrobiyoloji) |
Tıbbi Patoloji |
Tıp Eğitimi |
Tıp Tarihi ve Etik |
Üroloji |
Çocuk Ürolojisi |
Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi |
Algoloji |
Anesteziyoloji ve Reanimasyon |
Yoğun Bakım |
Askeri Sağlık Hizmetleri |
Beyin ve Sinir Cerrahisi |
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları |
Genel Cerrahi |
Cerrahi Onkoloji (Genel Cerrahi) |
El Cerrahisi |
Gastroenteroloji Cerrahisi (Genel Cerrahi) |
Genel Cerrahi |
Harp Cerrahisi (Genel Cerrahi) |
Yoğun Bakım |
Halk Sağlığı |
İş ve Meslek Hastalıkları |
Çevre Sağlığı (Halk Sağlığı) |
Epidemiyoloji |
Kadın Hastalıkları ve Doğum |
Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi (Kadın Hastalıkları ve Doğum) |
Kadın Hastalıkları ve Doğum |
Perinatoloji (Kadın Hastalıkları ve Doğum) |
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları |
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi |
El Cerrahisi |
Radyoloji |
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları |
Askeri Psikiyatri (Ruh Sağlığı ve Hastalıkları) |
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları |
Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp |
Tıbbi Biyokimya |
Tıbbi Biyoloji |
Tıbbi Farmakoloji |
Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi |
Klinik Nörofizyoloji |
Çocuk Radyolojisi |
Sitopatoloji |
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi |
Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi |
Çocuk Diş Hekimliği |
Endodonti |
Ortodonti |
Periodontoloji |
Protetik Diş Tedavisi |
Restoratif Diş Tedavisi |
Oral İmplantoloji |
Oral Patoloji |
Dölerme ve Suni Tohumlama |
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları |
Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği |
Laboratuvar Hayvanları |
Veteriner Anatomisi |
Veteriner Biyoistatistiği |
Veteriner Biyokimyası |
Veteriner Cerrahisi |
Veteriner Doğum ve Jinekolojisi |
Veteriner Farmakoloji ve Toksikolojisi |
Veteriner Fizyolojisi |
Veteriner Genetiği |
Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi |
Veteriner Gıda Hijyeni ve Üretimi |
Veteriner Halk Sağlığı |
Veteriner Hekimlik Tarihi ve Etik |
Veteriner Histoloji ve Embriyolojisi |
Veteriner İç Hastalıkları |
Veteriner Medikal Biyolojisi ve Genetiği |
Veteriner Mikrobiyolojisi |
Veteriner Parazitolojisi |
Veteriner Patolojisi |
Veteriner Radyolojisi |
Veteriner Su Ürünleri ve Hastalıkları |
Veteriner Virolojisi |
Veteriner Zootekni |
Yaban Hayvanları ve Ekolojisi |
Eczacılık Biyokimyası |
Eczacılık İşletmeciliği |
Eczacılıkta Analitik Kimya |
Farmakognozi |
Farmakoloji |
Farmasotik Biyoteknoloji |
Farmasotik Botanik |
Farmasotik Kimya |
Farmasotik Mikrobiyoloji |
Farmasotik Teknoloji |
Farmasotik Toksikoloji |
Klinik Eczacılık |
Radyofarmasi |
Fitofarmasi |
Biyofarmasotik ve Farmakokinetik |
Kozmetoloji |
Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği |
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği |
Dahili Hastalıklar Hemşireliği |
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği |
Halk Sağlığı Hemşireliği |
Hemşirelik Eğitimi |
Hemşirelik Esasları |
Hemşirelikte Yönetim |
Psikiyatri Hemşireliği |
Ebelik |
Beslenme ve Diyetetik |
Çocuk Gelişimi |
Dil ve Konuşma Terapisi |
Ergoterapi |
Fizyopatoloji |
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon |
Odyoloji |
Sinirbilimi |
Toksikoloji |
Moleküler Tıp |
KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) |
Sağlık Bilişimi |
Sağlık Ekonomisi |
Sağlık Fiziği |
Sağlık Yönetimi |
Adli Sosyal Bilimleri |
Alan Çalışmaları |
Arkeoloji |
Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi |
Avrupa Birliği |
Beşeri ve İktisadi Coğrafya |
Bilgi ve Belge Yönetimi |
Bölgesel Çalışmalar |
Çağdaş Dünya Tarihi |
Dilbilimi |
Ekonometri |
Eski Çağ Tarihi |
Felsefe |
Finans |
Fiziki Antropoloji ve Paleoantropoloji |
Fiziki Coğrafya |
Gazetecilik ve Medya Çalışmaları |
Gelişim Psikolojisi |
Genel Türk Tarihi |
Görsel İletişim Tasarımı |
Güvenlik Çalışmaları |
Halkla İlişkiler |
İktisadi Düşünce |
İktisat Tarihi |
İletişim Çalışmaları |
Kamu Yönetimi |
Kamu Yönetimi |
Klinik Psikoloji |
Makro İktisat |
Maliye |
Mikro İktisat |
Muhasebe |
Nicel Karar Yöntemleri |
Orta Çağ Tarihi |
Osmanlı Kurumları ve Medeniyeti |
Öğrenme-Bilişsel-Biyo-Deneysel Psikoloji |
Pazarlama |
Psikometri |
Reklamcılık |
Sanat Tarihi |
Sinema |
Siyasal Düşünceler |
Siyasal Hayat ve Kurumlar |
Siyaset Bilimi |
Sosyal Hizmet |
Sosyal Politika |
Sosyal Psikoloji |
Sosyal ve Kültürel Antropoloji |
Sosyoloji |
Taşınabilir Kültür Varlıkları/Sanat Eserleri Restorasyonu ve Konservasyonu |
Turizm |
Uluslararası İktisat |
Uluslararası İlişkiler |
Uluslararası Ticaret |
Uygulamalı Psikoloji |
Uygulamalı Psikoloji |
Üretim Yönetimi |
Yakın Çağ Tarihi |
Yeni Çağ Tarihi |
Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları |
Yönetim Bilişim Sistemleri |
Yönetim ve Organizasyon |
Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi |
Fiziksel Aktivite ve Sağlık |
Hareket ve Antrenman Bilimleri |
Rekreasyon |
Spor Bilişimi ve Teknolojisi |
Spor Yönetimi |
Sporda Psikososyal Alanlar |
Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği |
Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı |
Bitki Koruma |
Biyosistem Mühendisliği |
Orman Endüstri Mühendisliği |
Orman Mühendisliği |
Peyzaj Mimarlığı |
Su Ürünleri |
Tarım Ekonomisi |
Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği |
Tarımsal Biyoteknoloji |
Tarımsal Yapılar ve Sulama |
Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme |
Zootekni |